Storfjordens Venner og Øvre Stordal Inviterer

HELGETUR PÅ YTSTE SKOTET

25.-26. AUGUST 

Overnatting lørdag-søndag

Lokalmat fra Ytste Skotet

Omvisning og historier 

Deltagelse i gårdsaktiviteter

Fjelltur til Ramstadvarden

Program og mer info her

2500 kr per pers 

Transport, kost, losji og opplevelser inkludert

PROGRAM

Lørdag 25. aug

11:00 oppmøte Dyrkorn kai

11:15 båt til Ytste Skotet

12:00 lunsj på gården

13:00 omvisning på gården

14:00 deltagelse i gårdsaktiviteter

17:00 kveldstur til Ramstadvarden

20:00 sen middag på gården

Søndag 26. aug

09:00 frokost på gården

11:00 tur til Midtskotet og Inste Skotet 

13:00 lunsj på gården

14:00 deltagelse i gårdsaktiviteter

16:00 avreise

17:00 retur Dyrkorn kai

Deltagelse på de ulike aktivitetene er frivillig. Ønsker du heller å bare nyte omgivelsene på Skotet hele helgen eller stå over enkelte poster i programmet, står du fritt til det.

2500 kr per pers 

Transport, kost, losji og opplevelser inkludert

 

PRAKTISK INFO

Oppmøte ved Dyrkorn kai i Stordal. Der er god parkering. Buss rute 210 stopper på Dyrkorn. Vi kjører båt sammen over til Ytste Skotet kai, ca. 10 minutter.

 

Fra kaien er det en gå tur på ca. 30 minutter opp til gården. Det er ganske bratt men god sti som de aller fleste klarer helt fint. Bagasje kan sendes opp med heisen.

Det blir overnatting i fellesrommene på stabburet. Alle får sin egen seng. Ta med sovepose. Det er ikke dusjfasiliteter på gården. Stell og vask gjør vi med vann fra elva. Et morgenbad i elva kan anbefales for friskuser.

 

Mat er inkludert i prisen. Vi spiser frokost, lunsj og middag på gården. Brus og  alkohol er ikke inkludert eller til salgs på turen. Dette må du eventuelt ta med selv. Vi smører niste til fjellturen, på gården.

 

Du blir invitert til å ta del i gårdsaktiviteter om du vil. Det er matlaging på vedomn og grue, arbeid på åkeren, vedkløyving, stell av dyr og pleie av kulturlandskap.

 

Omvisning på gården og tur til nabogårdene med guide. Her får du se og høre historien fra gårdene og litt sladder fra den gang da…

 

Lørdag planlegger vi en kveldstur i fjellet. Vi går fra garden på 225 moh til toppen av Ramstadvarden på 962 moh. Her oppe får vi verdens fineste utsikt over Sunnmøre. Det er spesielt fint om kvelden når solen ligger lavt i horisonten.

 

Det er god mobildekning på garden men ikke innlagt strøm, så det kan være lurt å ta med en powerbank til mobillading. Toalettene på gården er gode gamle utedo. Du bør ta med klær til ulikt vær og passende sko og klær om du blir med på turene.

Storfjordens Venner - Geiranger - einar@verdsarvfjord.no - 970 77 165